Social Media
Light
Dark

Teslan osakkeiden ralli: Tesla Tesla: Analyytikon näkemykset ja markkinatunnelmat

Tesla's Stock Rally: Analyst Insights and Market Sentiments

Teslan osakkeen (TSLA) arvo on noussut Wall Streetin analyytikoiden ristiriitaisten näkemysten vuoksi. Yhtiön kehityskaari, josta keskustellaan usein sen autoteollisuuden juuria pidemmälle, on johtanut erilaisiin mielipiteisiin sen arvostuksesta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Teslan tarina autojen ulkopuolella

Teslan kannattajat ovat jo vuosia väittäneet, että yrityksen kyvyt menevät paljon perinteistä autonvalmistusta pidemmälle. Vaikka Tesla on vahvasti läsnä energiasektorilla ja kehittyy aktiivisesti tekoälyn ja muiden alojen parissa, sen taloudellinen perusta on perustunut ensisijaisesti sen autoliiketoimintaan.

Teslan monipuolisista pyrkimyksistä huolimatta Wall Street on keskittynyt ensisijaisesti sen taloudelliseen suorituskykyyn arvioidessaan sen autoalan suorituskykyä. Morgan Stanleyn Adam Jonas on ollut yksi kannattajista, jotka ovat halunneet ottaa Teslan muut yritykset mukaan sen arvostukseen. Morgan Stanleyn tavoitehinta Teslalle vaihtelee 120 dollarista pahimmassa tapauksessa 380 dollariin parhaassa tapauksessa, ja nouseva arvio on 550 dollaria. Analyytikot toivat käsitteen uudelleen esille uudessa, asiakkaille tänään lähetetyssä tiedotteessa:

Monet sijoittajat väittelevät edelleen Teslan eduista “muuna kuin autoyhtiönä” Meidän mielestämme Tesla on ehdottomasti autoyhtiö. Se on myös tekoälyyritys. Ajattele “ja” eikä “tai”

Jonas totesi pointtinsa tueksi, että vain 33 prosenttia Teslan 380 dollarin hintatavoitteesta liittyy autoteollisuuteen:

Mielestämme Tesla on paljon muutakin kuin autoyhtiö. 380 dollarin hintatavoitteestamme “ydinalan” autoliiketoiminnan arvostus on 86 dollaria/osake, joten 77 % tavoitteestamme on peräisin verkkopalveluista, liikkuvuudesta, kolmannen osapuolen akkujen ja SDD-lisenssien myöntämisestä, energiasta ja vakuutuksista. Saamme asiakkailtamme huomattavaa vastustusta siitä, että arviossamme otetaan huomioon muut kuin autoalan tulovirrat. OW-teesi riippuu pitkälti siitä, että näistä liiketoimintalinjoista tulee paljon merkittävämpiä tulonlähteitä, joilla on selkeät virstanpylväät/todisteet ja joita tukevat liitännäiset taloudelliset tiedotteet.

Bullish Outlook

Wedbushin analyytikko Dan Ives toisti Teslan nousevat näkymät ja nosti hintatavoitteensa 350 dollariin pitäen samalla Outperform-luokituksen ennallaan. Ives odottaa, että Tesla kasvattaa markkinaosuuttaan sähköajoneuvoissa erityisesti Kiinassa ja että marginaalit vakiintuvat hintapaineista huolimatta. Optimismi johtuu odotuksista, joiden mukaan Teslan täydet itseajo-ominaisuudet kehittyvät tekoälyteknologian kehittymisen myötä.

Ives vetää yhtäläisyyksiä Applen aiempaan kasvuun ja ennustaa, että Tesla voi saavuttaa 1 biljoonan dollarin markkinakapasiteetin vuoteen 2024 mennessä, vaikka muualla Wall Streetillä on kasvavaa skeptisyyttä.

Bearish Sentiments and Caution

Toisaalta RBC Capital Marketsin Tom Narayan on varovaisempi ja leikkaa Teslan neljännen neljänneksen toimitusarvioita. Hän mainitsee konsensusodotuksiin kohdistuvat laskuriskit, jotka voivat vaikuttaa Teslan vuotuisiin toimituksiin. Narayanin arvion mukaan rekisteröintitietojen heikkenemisestä voi aiheutua vajausta, ja potentiaaliset asiakkaat voivat vetäytyä tulevien verohyvitysmuutosten vuoksi.

Analyytikoiden erilaiset näkemykset heijastuvat Teslan osakkeen liikkeisiin. Jotkut ovat optimistisia ja odottavat markkinoiden laajentumisen ja teknologisen kehityksen vauhdittavan yhtiön kasvua, kun taas toiset ovat pessimistisempiä ja keskittyvät mahdollisiin toimitusten takaiskuihin ja markkinoiden epävarmuuteen. Vuoden lopun raportointikauden lähestyessä markkinat odottavat innokkaasti Teslan tuloslukuja, jotta ne voivat arvioida Teslan kehitystä tulevina vuosineljänneksinä.

Vastaa