Social Media
Light
Dark

Tesla Model Y bestverkochte auto aller tijden in Denemarken

Tesla Model Y Denmark's Best-Selling Car of All Time

De Tesla Model Y heeft Deense autogeschiedenis herschreven door een 37 jaar oud verkooprecord te verbreken en het best verkochte voertuig van het land te worden in één jaar. Deze prestatie volgt op de verwachte stijging van de Model Y tot ‘s werelds best verkochte auto in 2023.

De Tesla Model Y overtreft mijlpalen

Denemarken was eerder dit jaar getuige van een historisch moment toen de Model Y in de eerste tien maanden een 10-jarig verkooprecord overtrof en de VW UP! tien jaar lang overtrof. De prestaties van de Model Y in oktober lieten veel ruimte om de verwachtingen te overtreffen, een bewijs van zijn groeiende populariteit.

Dieper graven in de archieven onthulde dat in 1986 de Opel Kadett de scepter zwaaide met 18.686 verkopen – een record dat nu wordt overtroffen door de Model Y. Tot voor kort was het grote publiek zich er niet van bewust dat Tesla’s elektrische wonder deze historische mijlpaal heeft bereikt. Het aantal registraties van Model Y bedraagt meer dan 100 per dag, waardoor het zijn voorsprong aanzienlijk heeft vergroot en een nieuwe standaard heeft gezet voor de auto-industrie.

Elektrisch rijden in Denemarken

De oprechte interesse van Denemarken in elektrische voertuigen (EV’s) blijkt uit het aanzienlijke marktaandeel in EV’s. In 2022 staat Denemarken wereldwijd op de vierde plaats, na Noorwegen, IJsland en Zweden. Tesla’s succes in Denemarken is voornamelijk te danken aan strategische prijswijzigingen die EV’s betaalbaarder maken voor een breder publiek, met name het Model Y. Aanzienlijke prijsverlagingen in Denemarken en andere regio’s hebben de betaalbaarheid vergroot, wat resulteert in een groter gebruik van elektrische voertuigen.

Tesla’s dominantie in de EV-markt

Opvallend is dat Tesla’s Model Y aan de leiding gaat in EV-verkoop met een ruime marge ten opzichte van de concurrentie. Met 16.833 verkopen dit jaar overtreft de Model Y zijn concurrenten, waarmee Tesla’s dominantie op de Deense EV-markt is verstevigd.

Tesla heeft een aanzienlijk marktaandeel van 34,5 procent, Volkswagen en BMW volgen met respectievelijk 10,6 procent en 6,6 procent, wat de ongeëvenaarde invloed van Tesla in het Deense EV-landschap onderstreept.

De snelle populariteit van de Tesla Model Y op de Deense automarkt vertegenwoordigt een belangrijke wending in de richting van elektrische mobiliteit. Tesla’s vooruitgang, het breken van oude records en het domineren van de EV-sector, weerspiegelt zijn innovatie en de veranderende voorkeur van consumenten voor duurzaam, elektrisch vervoer.

Geef een reactie