Social Media
Light
Dark

Jaguar tekee yhteistyötä Teslan kanssa

Jaguar Teams Up with Tesla

Jaguar liittyi hiljattain Teslaan, mikä merkitsee merkittävää askelta kohti vihreämpää autojen tulevaisuutta. Kumppanuus liittyy kahteen keskeiseen seikkaan: pääsy Teslan tunnettuun Supercharger-verkostoon ja Teslan North American Charging Standard (NACS) -liittimen käyttöönotto.

Pääsy Teslan Supercharger-verkkoon

Jaguar on ottanut rohkean askeleen solmimalla Teslan kanssa sopimuksen, joka antaa sen tulevien sähköautojen kuljettajille pääsyn Teslan laajaan Supercharger-verkostoon Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa. Tämä on tärkeä muutos Jaguarin EV-harrastajien latausinfrastruktuurille. Yhtiö kirjoitti lehdistötiedotteessa:

“Jaguar on allekirjoittanut Teslan kanssa sopimuksen, jonka mukaan sen seuraavan sukupolven sähköautojen kuljettajat pääsevät käyttämään Teslan laajaa Supercharger-verkostoa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa. Kaikki uudet Jaguarit, joita myydään alueella vuodesta 2025 alkaen, integroituvat täysin Pohjois-Amerikan latausstandardiin (NACS) ilman adapteria. Jaguar hankkii myös sovittimet Teslalta ja tukee niiden toimittamista I-PACE-kuljettajille, kun ne ovat saatavilla.”

Vuodesta 2025 alkaen kaikki näillä alueilla myytävät uudet Jaguar EV:t ovat täysin integroituja Pohjois-Amerikan latausstandardiin (NACS). Siksi Jaguar EV:n omistajat eivät tarvitse sovittimia ladatakseen autojaan Teslan Supercharger-paikoissa. Tämä toimenpide tekee lataamisesta helpommin saatavilla olevaa ja kätevämpää kuljettajille.

Mark Camilleri, Jaguar Land Roverin sähköistyspalveluiden johtaja, ilmaisi innostuksensa kumppanuudesta ja totesi:

“Tesla on luonut ympäri maailmaa latausverkoston, joka tarjoaa nopean, luotettavan ja kätevän latauksen, ja olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä sen kanssa tarjotaksemme Jaguarin asiakkaille pääsyn lataukseen.”

NACS Connector: Uusi standardi

Varmistaakseen, että I-PACE-käyttäjät voivat helposti käyttää Teslan superlatauslaitteita , kun sovittimet tulevat saataville, Jaguar hankkii myös sovittimet Teslalta osana tätä kumppanuutta. Tämä omistautuminen nykyisten asiakkaiden auttamiselle osoittaa, miten EV-ekosysteemi kehittyy.

Jaguarin päätös ottaa käyttöön NACS-liitin vastaa autoteollisuuden kasvavaa suuntausta. Ford ja General Motors ilmoittivat aiemmin suunnitelmistaan ottaa käyttöön Teslan NACS-standardi, mikä käynnisti ketjureaktion autonvalmistajien keskuudessa, jotka pyrkivät siirtymään tähän uuteen liittimeen.

Jaguarin sähköinen visio

Kumppanuus Teslan kanssa korostaa Jaguarin sitoutumista siihen, että se pyrkii uudistamaan itsensä sähköajoneuvoihin keskittyväksi moderniksi luksusbrändiksi. Osana Reimagine-strategiaansa Jaguar käy läpi muutosta, ja yhteistyö Teslan kanssa on strateginen siirto, jolla luodaan maailmanlaajuinen ekosysteemi sähköautojen tueksi.

Jaguarin sähköautot on suunniteltu maksimoimaan lataustehokkuus Teslan V3- ja V4- superlatauslaitteita käytettäessä. Vaikka V4 Superchargers -laturit eivät ole vielä tulleet markkinoille Pohjois-Amerikassa, niiden lähestyvän saapumisen odotetaan tarjoavan Jaguar-kuljettajille entistäkin nopeamman latausnopeuden.

Mark Camilleri, Jaguarin sähköistyspalveluiden johtaja, totesi:

“Tämänpäiväinen ilmoitus on tärkeä askel, kun tarjoamme erinomaisen latauskokemuksen täyssähköisille Jaguar-asiakkaillemme. Vaikka suurin osa latauksista tehdään kotona, kun ollaan poissa kotoa, asiakkaamme haluavat käyttää nopeita, luotettavia ja käteviä latauslaitteita.”

Jaguarin yhteistyö Teslan kanssa merkitsee merkittävää käännekohtaa molemmille yrityksille ja on suuri askel kohti sähköautojen latausympäristön standardointia ja virtaviivaistamista. Jaguar on liittynyt niiden autonvalmistajien joukkoon, jotka tukevat NACS-liitintä, joten EV-käyttäjät voivat odottaa aikaa, jolloin vaivaton lataus on standardi. Se kannustaa sähköajoneuvojen käyttöönottoa ja kestävän liikenteen kehittämistä.

Vastaa